Allt jag kan, har jag lärt mig av en anka

Äntligen har box 2 med Carl Barks samlade verk kommit. Tre hela band fulla med serier och intressanta artiklar. Vissa saker växer man helt enkelt aldrig ifrån. Som Kalle Anka. Dessutom ska en ny samlingsvolym med Don Rosa (den i min mening absolut bästa serietecknaren) ha utkommit, men den verkar redan vara slutsåld. Fast att den precis släpptes. Det är tydligt att det inte bara är jag som fortfarande läser Kalle Anka.

Häromdagen hörde jag förresten talas om en artikel där utbildningsministern uttalar sig negativt om Kalle Anka och menar att ungdomar bör läsa mer Lagerlöf istället. Jag är extremt kritisk till detta synsätt. Han tycker säkerligen att det är mer kulturellt att läsa Selmerlöf och att hennes böcker inte ska glömmas bort, men för det ska man inte nedvärdera Kalle Anka.

I min familj har vi ett stående skämt; det mesta jag har lärt mig, har jag lärt mig i Kalle Anka. Så jag tycker att man ska läsa mer av dessa serier, speciellt när de är gjorda av Carl Barks och Don Rosa.



Lakritspuck är tillbaka!

Den var min favoritglass när jag var liten. Jag undrar om jag fortfarande gillar den. Finns bara ett sätt att ta reda på det.

Fast jag väntar nog tills det blir lite varmare ute.

Across the universe

Häromdagen tittade jag på Kobra, som handlade om musikaler. Det var intressant att se, eftersom de inte enbart pratade om de mest kända musikalerna. Det mest spännande var dokumentärfilmsmusikalerna. Hur kan det gå ihop? är nog den mest logiska frågan, men tydligen genomförde filmaren ett antal intervjuer med personer, som sen någon gjorde om till låtar. Sedan fick de intervjuade framföra sina berättelser igen, fast sjungande. Spännande koncept som jag aldrig hört talas om förut.

Några klipp från filmen Across the universe visades också, vilket påminde mig om att jag faktiskt har tänkt att se den. Jag såg om filmen på Oprah och fastnade såklart genast för den. En två timmar lång musikvideo med bara Beatles-låtar. Den måste vara bra! Att regissören dessutom har designat vissa kostymer till musikalen the Lion King är ju inte heller någon nackdel.

Något annat intressant som framkom i Kobra var att många av regissörerna bakom musikalfilmer inte alls gillar musikaler i verkligheten. Med andra ord, jag kan aldrig regissera en musikal. Lika bra att stryka det yrket från listan då.

Första grillningen

Igår grillade vi för första gången i år. Lite tidigt kan tyckas, men å andra sidan är våren också tidigt. Den första tussilagon hittades igår av min lillebrors flickvän, så då tyckte vi att det var på tiden att dra fram engångsgrillen. Fast vi åt såklart inomhus. Det skulle blivit lite kallt annars.

Det blev nån schnitzel tillsammans med köpt (!) potatisgratäng. Vanligtvis är jag strängt emot färdiglagade saker, för man vet aldrig vad det är man egentligen äter. Jag anser dessutom att det bara är ren lathet att köpa färdiglagat, då det oftast är billigare och mycket godare att  laga själv.  Därför är jag själv väldigt förvånad över att det var den godaste potatisgratängen jag ätit.

Men säg inget till mamma.