Clone Wars

På tiden att jag börjar göra lite reklam för den nya Clone Wars. Det är ju trots allt bara 15 dagar kvar nu (enligt reklamen har den premiär den 15 augusti, men den går ändå upp den 14: e, hmm...). Filmen ska i alla fall avnjutas på Rigoletto i Stockholm.

 



Det här klippet gav mig gåshud. Den finns i bättre kvalitet här ---> Klick!

Förföljd!

Jag har fått en alldeles egen stalker! Inte en särskilt diskret förföljare, men likväl någon som bestämt sig för att följa varje steg jag tar. Väldigt spännande!

Nåja, nu råkar min förföljare vara familjens hund, men det är ändå något jag aldrig varit med om förut. När jag var yngre var min katt beroende av mig, men hon var alldeles för smart för att springa mig i hälarna hela tiden. Hon satte sig prompt på golvet i mitt rum och skrek tills jag kom upp till henne. Det kunde bli lite krävande ibland när jag inte ens fick gå på toaletten utan att hon bestämt ropade efter mig. Hunden och jag har aldrig haft den relationen. Snarare tvärtom. Hon vet om att jag är en kattmänniska och därför har det alltid varit lite spänt mellan oss. Men vi har en tyst överenskommelse: jag föredrar katterna och hon föredrar mamma, men så länge vi båda är medvetna om det så kan vi dra jämt.

Nu helt plötsligt har allt förändrats och hon har utsett mig till ledaren när den ordinarie ledaren i hushållet är bortrest (mamma). Jag har ganska roligt åt det. Det är som att ha en egen liten fanclub och det är bäst att jag njuter av det så länge det varar. Så fort mamma kommer tillbaka överger hon mig nog lika fort som hon glufsar i sig en köttbulle.

Men kanske att hon och jag kommer fram till en ny överenskommelse efter detta: vi fungerar bra ihop så länge inte katterna eller mamma är i närheten.

Bland frukt, bär och nötter

Vissa dagar är min hjärna slö och vill inte överarbeta sig. Då gillar jag att fundera över lite mindre problem som egentligen inte är så viktiga. Jag kan sitta i en solstol och filosofera över bagateller som jag några timmar senare redan har glömt bort.

Exempel: Vad är en kokosnöt? Det borde ju vara en nöt, med tanke på dess namn. Med är det verkligen det? Kanske är det en frukt? Det närmaste svaret jag kan komma efter lite googlande är att kokosnöten är en enfröig stenfrukt. Vad menas med det då? Att det är ett frö? En frukt? Eller är kokosnöten till och med en sten?

Och vad är en mandel då? Där vet jag i alla fall med säkerhet att det inte är en nöt, för nötallergiker kan ju äta mandlar.

Jordgubben då? Jag har alltid tagit för givet att den är ett bär, men det visar sig att jordgubben är en skenfrukt. Och vad är en skenfrukt då? Kan bananen räknas som en skenfrukt? Den ger ju sken av sig att vara en frukt, men till skillnad från jordgubben så är den faktiskt ett bär.

Är det nån som vill ha fler dumma frågor? Jag börjar snart bli expert på dem.


Efter sol kommer regn?

Hur kan vädret skifta från strålande solsken till spöregn medan vi fortfarande badar?

Vi befann oss mitt ute på sjön (och solade) när himlen plötsligt öpnnade sig och det öste ner regn. Det var ju typiskt, speciellt eftersom jag ägnat förmiddagen åt att vattna alla blommorna. Och det var ingen lätt uppgift med tanke på att jag inte hittade vattenslangen ooch fick springa runt med en vattenkanna som ideligen behövde fyllas på.

Nu kommer väl blommorna att drunka istället.

Suck.

Skrämseltaktik

Nåja, det är möjligt att jag överdrev angående planteringen.

P var barmhärtig och tilldelade mig en annan plats utan en massa sten och det gick genast mycket lättare. Det går ju dubbelt så fort nu när jag inte behöver testa tre, fyra olika ställen innan jag lyckas gräva ett litet hål och sticka ner granplantan.

Nackdelen med det nya stället är att det är längre att gå och att det ligger mitt i vildsvinens territorium. Anledningen till att jag vet det, är att det finns spår efter dem överallt. Inte så konstigt i och med att det finns nån sorts apparat där som förser de små djuren med mat (fast självklart inte av barmhärtighet, utan för att de ska bli lättare att jaga).

Fast det ska ju vara spännande att leva. Jag försöker att väsnas så mycket som möjligt så att vildsvinen ska få en chans att hinna gömma sig innan jag kommer. Det borde fungera, så länge jag inte stöter på nån med dålig hörsel. Vilket jag trodde inträffade idag. Jag såg nåt stort och mörkt inne i skogen och mitt hjärta stannade nästan. Nu är min sista tid kommen, tänkte jag dramatiskt. Fast när jag tittade efter lite noggrannare visade det sig att det bara var en sten. Det kan tänkas att min fantasi är lite för livlig ibland, men jag såg ändå till att sjunga med lite högre till radiolåtarna.

Ett tips: säg nej

Jag blev erbjuden ett jobb att plantera granar. Jaha, tänkte jag naivt. Det kan ju inte vara så jobbigt. Gräva några hål här och var och sticka ner en granplanta. Hur svårt är det? Dessutom får jag ju vara utomhus. Perfekt!

Trodde jag...

Det var inte lika upplyftande när jag insåg att platsen jag blev tilldelad var full av stenar som försvårade grävandet och att ryggen tar ganska mycket stryk. Och det där med att vara utomhus var inte heller lika roligt när en obarmhärtig sol och envisa bromsar bestämde sig för att hålla mig sällskap.

Mitt tips är alltså: om du inte är i en svår ekonomisk kris eller är dödligt uttråkad, tacka nej till jobbet.