Söndagar...

Jag vet inte vad det är med söndagar, men allt känns helt plötsligt lite tristare. Man kunde ju tycka att söndagar borde vara mysiga, eftersom det är enda dagen som jag verkligen kan passa på att bara lata mig. Sova länge, titta på film och TV och inte göra något nyttigt överhuvudtaget.

Det är nog vetskapen om att alla gör detta just idag, som gör att söndagar känns så trista. Och faktiskt lite läskiga, för när jag inte ser några människor utanför fönstret eller hör några i trapphuset, är det lätt att inbilla sig att man är ensam kvar i världen. När jag var liten läste jag en bok som handlade just om det och den var riktigt skrämmande.

Däremot upptäckte jag för några helger sedan att det faktiskt finns några affärer inne i stan som har öppet ett par timmar på söndagar. Jag brukar ta mig en tur in till dessa affärer, bara för att försäkra mig om att världen faktiskt fortsätter som vanligt, även fast det är söndag.

JavaScript är inte fulkod

På många sätt är vår lärare bra vad gäller att tänka framåt och göra dynamiska hemsidor. Han är ofta öppen för nya idéer och verkar genuint intresserad. Men när han säger till oss att använda ren kod och inte en massa JavaScript, tycker jag att han har ett fruktansvärt ålderdomligt tänkande.

Jag ser inte problemet i att använda JavaScript, speciellt inte när jag suttit i två dagar för att få ihop en snygg meny som dessutom fungerade alldeles utmärkt. I slutänden fick jag ända förkasta menyn, för att läraren inte gillade allt mitt JavaScript, bara för att upptäcka att en annan grupp i klassen gjort på ungefär samma sätt som jag. Hmpf!

JavaScript är inte ful kod och innebär så mycket mer än bara pop up-fönster!

Jag ville bara påpeka det för alla.

Jag och min Nintendo DS

Andra impulsköper en tröja. Jag impulsköper lite dyrare saker...

Fast impuls och imuls. Tanken slog mig för några veckor sedan att det vore en bra julklapp. Sedan insåg jag häromdagen att jag inte orkar vänta så länge. Dagen efter köpte jag min Nintendo DS Lite och jag är kär. Jag har namngett honom Link (som dessutom rimmar på pink. Ha!)

Nu ska det nästan bli roligt att resa så jag får testa den på tåget. Men bara nästan.

Bortkastade pengar?

Jag visste inte att det var så dyrt att gå till tandlälkaren. Hittills har jag levt i en rosaskimrande värld där jag trodde att Folktandvården var snäll mot de som inte har några problem med sina tänder.

Jojo.

Med ett ryck blev jag återkallad till verkligheten. För en stor summa pengar fick jag veta att det inte var några fel på mina tänder och att vi ses om två år igen. Det kunde jag faktiskt ha gissat mig till själv.

Och inte fick jag nån tandtråd heller. Hmpf.