Min stora dag!

Idag är jag ett år äldre. Fast jag känner mig inte annorlunda från igår.

Det var skillnad när man var yngre och fyllde år. Då var det en stor sak att bli äldre. Alla var extra snälla mot en på ens stora dag (vilket man självklart utnyttjade) och man hade alltid en stor fest där man bjöd på tårta och glass (och i utbyte fick man presenter).

Nu för tiden är det i stort sett bara min familj som uppmärksammar födelsedagen. Till och med jag kan glömma bort den ibland.

Är det ett tecken på att jag börjar bli gammal och senil?

Talk like a pirate day

Aye, matey! 'Ere there be pirates talking.

Varför, kanske ni undrar? Därför att det är "talk like a pirate day", såklart! Den enda dagen på året när man får röva och plundra. Tvinga folk att gå på plankan. Tvinga folk att kalla dig för kapten. Ha på sig en bandana. Titta på Pirates of the Caribbean. Dricka rom.

Och ingen kan kalla dig för galen.

Savvy?

Ingen patriotism här inte

Idag har jag lärt mig att man inte får ha på sig en t-shirt med den svenska flaggan i skolkatalogen.

Flaggan retuscheras bort...

Stavningsproblem på msn

Jennie: En pegout (men herregud, hur stavas det??)

Micke: Peguot

Jennie: Peugout

Med lite googlande visar det sig att det stavas Peugeot.

Jäkla franska...

Wall-E

Igår hade Pixars nya film Wall-E premiär. Och jag har inte sett den än! Oerhört förvånande, men jag hoppas få tillfälle att se den väldigt snart. Hittills har jag bara hört goda saker sägas om den. Alla verkar hylla filmen och ge den högsta betyg. Den sägs ju till och med vara Pixars bästa hittills. Inte konstigt att mina förväntningar är skyhöga. Jag vågar knappast tro på att Pixar ska ha åstadkommit något som är bättre än Hitta Nemo.

Hur är det möjligt?

Dessutom vill jag se den obligatoriska kortfilmen som alltid visas innan själva långfilmen. Presto heter den tydligen och handlar om en trollkarl. Fast jag tror inte att den slår Fåglarna.

Det vore helt enkelt för bra för att vara sant. 

Mänskligt tetris

Äntligen kommer det till Sverige!

Jag har många gånger roats av denna idiotiska och knasiga TV-show på youtube. De tävlande ska försöka ta sig genom ett hål i väggen genom att forma sig efter det. Misslyckas dem, åker de ner i vattnet. Var kommer detta program ifrån? Japan såklart! Samma land som gav oss Marshmallow eating. Om nu bara det också kunde komma till Sverige...


Mänskligt tetris


Marshmallow eating