Countdown till Indy IV

Idag hyllar jag Harrison Ford. Min första förälskelse när jag var liten.



Närkontakt av nån grad

Vad betyder egentligen närkontakt av tredje graden?

Hur skiljer det sig från andra graden?

Och första graden?

Finns det någon fjärde grad?

Här ska googlas!

TV-spelande slutar alltid med trasiga lampor

Äntligen har jag köpt ett Nintendo Wii. Jag och min lillebror invigde det med att spela lite Wii sports.

När man startar ett spel dyker det upp påminnelser om att spänna fast handledsremmen på handkontrollen och dem finns tydligen där av en anledning. Jag berättade för lillebror de historier jag har hört om folk som viftat så frenetiskt att de tappat kontrollen och slagit sönder fönster. Lillebror fnyste åt dessa klantiga människor, men spännde iallafall fast remmen.

Några minuter senare, när vi är mitt uppe i en bowlingturnering och lillebror ska till att svinga iväg klotet, tappar han handkontrollen. Skamset medger han att remmen nog var en bra idé.

En annan varningsskylt som är återkommande föklarar att man ska se till att det inte finns andra människor eller möbler i närheten när man spelar. Till den listan vill jag lägga till lampor.

Lillebror och jag testade boxningsspelet och vi försökte ursinnigt att boxa ner varandra (ja, karaktärerna i spelet iallafall. Inte varandra). Jag leder och lillebror försöker desperat att få in en träff. Istället träffar han min taklampa och har sönder den. Vi bytte till det lungare spelet golf istället.

Det finns alltså anledning att ta varningarna på allvar.

Indiana Jones Handbook

image15
Är det inte irriterande alla de gånger man råkar ut för fällor och inte vet hur man ska undvika dem? Eller när man blir serverad aphjärna till middag och inte vet hur man ska bete sig?

Vilken tur att Indiana Jones Handbook snart kommer finnas att köpa.

Boken är så onödig att jag måste köpa den. Vem vet, nån dag kanske jag står mitt i Indiens djungel och det enda tillgängliga transportmedlet är en elefant.

Då kommer jag vara glad att jag köpte den!

Mystiska paketet

Stackars kvinnan på Ica måste vara trött på mig nu.

Det visade sig att jag visst var tvungen att ha med ett kollinummer för att kunna hämta ut ett paket. De har så många paket att det skulle ta för lång tid för henne att leta igenom alla efter just mitt. Trots att jag förklarade hur gärna jag ville ha det. Hon rådde mig att ringa killen som skickat paketet och fråga efter numret.

Sagt och gjort.

Jag gick tillbaka idag och visade triumferande upp lappen med numret. Tyvärr fanns det inte registrerat och paketet hade således inte kommit in än.

Typiskt.

Nu kan jag ju inte hämta ut det förrän på söndag, eftersom jag ska hem till föräldrarna. Jag får jobba på mitt tålamod.

Dagens cliffhanger: Vad innehåller egentligen paketet?

Tålamod? Jag?

Tålamod är inte en av minda dygder. Vänta på saker är slöseri med tid.

Jag är ganska säker på att jag har ett paket att hämta ut på Ica, men avin kommer inte förrän imorgon. Det ska ju vara möjligt att hämta ut paket ändå, ifall man har kolli-numret. Men hur är det ifall man inte har nåt utav det? Jag har ju mitt legg ialla fall, så de vet ju att paketet är mitt. Dessutom är det postförskott. Vem skulle vilja hämta ut någon annans paket och dessutom betala för det? Enda problemet är väl om de inte har någon lust att leta fram mitt paket.

Kanske om jag frågar snällt.

Jag får gå och testa. Mitt tålamod räcker inte till att vänta en hel dag till.

Dagen som försvann

7.00: Morgonpigg som vanligt. Lika bra att gå upp. Det är mycket som ska göras idag.

8.00:
Frukostdags och lite slötittande på TV. Det är skönt att ta det lugnt innan jag måste iväg till skolan. Jag slår på the Voice och Carolina Gynning visar sig vara morgonens gäst. Jag byter över till MTV där Jessica Simpson ska göra en rotfyllning. Det får bli nyheterna istället.

9.15:
  Jag bestämmer mig för att strunta i skolan idag. Det är ändå ingen viktig föreläsning och jag kan spendera den tiden bättre genom att försöka läsa ifatt.

11.00:
Yes! jag har läst 20 sidor. Jag förtjänar lite TV-spelande. Sen ska jag plugga lite mer och gå till affären och handla lite mat. Jag borde även förbereda mig inför arbetsintervjun på torsdag.

16:00:
Hm, oops. Tiden går fort när man spelar TV-spel och nu är det snart dags att gå och träna. Jag får plugga efteråt istället.

16.05:
Det är säkert bra att vila från träningen en dag. Jag struntar i den idag och pluggar istället. Och så kan jag passa på och gå Ica också.

20.00:
Jäkla TV-spel som gör att jag glömmer bort allt annat!